Kies uit 3 security abonnementen voor het juiste beschermingsniveau

Het Bedrijven kunnen beter niet de virusscanners van Panda Security en AVG gebruiken, zo waarschuwt testorgaan NSS Labs. Gekeken werd hoe snel virusscanners kwaadaardige websites blokkeren en met name het Spaanse Panda Security heeft daar veel tijd voor nodig. Gemiddeld blokkeren anti-virusbedrijven een kwaadaardige website na 45 uur, maar de Spanjaarden hadden daar in het onderzoek meer dan 90 uur voor nodig. AVG valt met 71 uur ook in negatieve zin op.testorgaan NSS Labs. De beste virusscanner was na een kleine vijf uur bijgewerkt. Daarin wordt ook naar 'block rate' gekeken, de snelheid waarmee virusscanners nieuw gevonden sites blokkeren. De beste leverancier wist nieuwe sites in slechts 60% van de gevallen te stoppen, terwijl AVG, Panda en Eset minder dan 44% scoren.

De tests van NSS Labs zijn volgens sommigen zwaar omstreden en het onderzoek is alleen tegen betaling van 500 Dollar te downloaden.

Dr. Web Virus Informer

Wat klanten zeggen...

Vanaf het eerste begin zijn wij gebruik gaan maken van de Dr. Web anti-virus service aangezien wij voor het geven van innovatief marketing en sales advies grensoverschrijdend werken en hierdoor vaak onderweg en in hotels nog even moeten surfen en email ophalen vanaf een notebook. Aangezien wij niet wilde investeren in anti-virus software laat staan een server en beheerder hebben wij gekozen om in abonnementsvorm maandelijks de Dr. Web anti-virus dienst af te nemen.

- Ingo van Driel- Protect-it Security

Go to top