FAQ - Wachtwoord Management

De ID Control Password Management-service is een manier om unieke en complexe wachtwoorden te genereren en op te slaan. U kunt de ingebouwde wachtwoordcomplexiteitscontrole gebruiken om te zien hoe sterk uw wachtwoorden zijn. De wachtwoordbeheerservice biedt ook een manier om te zien of uw wachtwoorden ooit in een inbreuk zijn gevonden, zodat u er zeker van kunt zijn dat niemand anders dan uzelf toegang heeft tot uw wachtwoorden.

Hoewel Google Chrome en Mozilla Firefox de mogelijkheid bieden om uw wachtwoorden te onthouden, hebben ze niet de mogelijkheid om veilige wachtwoorden voor u te genereren. Ook wanneer u toegang wilt tot deze wachtwoorden, bent u aan die bepaalde browser gebonden om de wachtwoorden te gebruiken. De Password Cloud biedt u de mogelijkheid om de wachtwoorden met u mee te nemen, ongeacht uw browser of apparaat. Log gewoon in op de Password Cloud met uw hoofdwachtwoord en eenmalig wachtwoord en krijg toegang tot al uw accounts!

De groeperingsfunctionaliteit is ontworpen om het voor uw werknemers gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot bepaalde systemen die voor hen belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een HR-medewerker die alleen toegang heeft tot groepen waartoe de HR toegang nodig heeft via groepen.

De webinterface is via elke browser te bereiken, maar als u uw wachtwoorden automatisch wilt invullen met onze browserextensie, wordt het gebruik van Firefox of Chrome aanbevolen.

Met onze Android- en iOS-apps hebt u zelfs vanaf uw mobiele apparaten toegang tot uw wachtwoorden. Hiervoor moet u de app downloaden en inloggen op uw wachtwoordbeheeraccount om toegang te krijgen tot al uw wachtwoorden. U kunt de wachtwoorden in uw account bekijken, bewerken, kopiëren en plakken om ze in uw andere mobiele apps te gebruiken.

Uw wachtwoorden worden beschermd met behulp van meerdere coderingslagen, zowel tijdens het reizen via internet als wanneer ze op de server worden opgeslagen.

We gebruiken NaCl voor de server en de front-end (de webpagina waar u kunt inloggen). We hebben ervoor gekozen om niet voor de bekende RSA en AES te gaan, want hoewel ze bekend zijn, zijn ze ook heel gemakkelijk verkeerd te implementeren.

Wanneer u onze browserplug-in gebruikt, worden al uw wachtwoorden gecodeerd voordat ze uw browser verlaten en zullen ze nooit openlijk over het internet reizen! Bij het ophalen van een wachtwoord van de server dat ook is gecodeerd totdat het uw browser bereikt. Al uw wachtwoorden worden ook gecodeerd terwijl ze op de server zijn opgeslagen, zodat zelfs de serverbeheerders er geen toegang toe hebben!

De functie Beveiligingsrapport is een snelle manier om uw wachtwoorden veilig te houden. U kunt zien hoe sterk uw wachtwoorden zijn en u kunt ook controleren of ze zijn gelekt bij een datalek. Hier kunt u ook zien of u wachtwoorden twee keer heeft gebruikt of dat een wachtwoord te oud is en moet worden gewijzigd.

U kunt wachtwoorden delen met de functie “Delen via links”. Hiermee wordt een link gemaakt die u naar uw vriend kunt sturen, waar ze het wachtwoord kunnen zien. U kunt er ook optioneel voor kiezen om een ​​wachtwoord in te stellen op die wachtwoordlink en een vervaldatum in te stellen of count te gebruiken (bijvoorbeeld: de link is slechts één keer te zien).